Web Analytics Made Easy - Statcounter

هوشنگ گلمکانی با اشاره به اینکه در جشنواره‌های مختلف دنیا تعداد جوایز بسیار اندک است تأکید کرد داوران جشنواره فیلم فجر در زمانی محدود نمی‌توانند قضاوتی درست در همه رشته‌ها داشته باشند و به همین دلیل باید تعداد جوایز این جشنواره نیز محدود شود.

هوشنگ گلمکانی، منتقد سینما، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: جشنواره فیلم فجر از جهات مختلف شباهتی به جشنواره‌های سینمایی دنیا ندارد و اگر با اغماض از برخی نکات ریز و درشت درباره جشنواره بخواهیم به چند نکته مهم در این ساختار عجیب اشاره کنیم یکی از آن نکات می‌تواند تعداد بالای جوایز این جشنواره باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گلمکانی تصریح کرد: یکی از شاخصه‌های هر جشنواره نتیجه‌ای است که از قضاوت هیات داوران حاصل می‌شود. من خودم یک دوره از جشنواره داور بودم، در آن دوره تعداد آثار 33 فیلم بود و همان موقع به این درک رسیدم داوران نمی‌توانند در مدتی کوتاه این حجم از فیلم را مشاهده کنند و از جنبه‌های مختلف اثر را مورد قضاوت قرار داده و در مورد 18 رشته ارزیابی دقیق و درستی داشته باشند؛ به همین دلیل نتیجه کار آن‌ها چندان قابل اعتنا و دفاع نخواهد بود.

وی افزود: به اعتقاد من تعداد جوایز این جشنواره باید مثل همه جشنواره‌های معتبر دنیا محدود شوند و غیر از رشته‌های اصلی دیگر رشته‌ها حذف شوند. در این صورت است که می‌توان امیدوار بود نتیجه قضاوت‌ها و جوایز در جشنواره قابل دفاع باشد. متأسفانه پیش‌تر هم این موضوع مطرح شده و خود سینماگران به آن اعتراض کردند چراکه همه علاقه دارند در این رویداد حضور داشته باشند چون به نظر می‌رسد، بودن در این جشنواره نوعی اعلام حضور در سینمای ایران به حساب می‌آید و حتی موفقیت و عدم موفقیت در این رویداد روی سرنوشت حرفه‌ای سینماگران تأثیر می‌گذارد در حالیکه جشنواره نباید تا این حد تأثیرگذار باشد. موارد بسیاری را می‌توان عنوان کرد که یک سینماگر در جشنواره بسیار بزرگ شده یا بالعکس در این جشنواره نابود شده است.

این منتقد در ادامه خاطرنشان کرد: نکته دیگر به اکران سراسری فیلم‌های راه‌یافته به این جشنواره در روزهای برگزاری مربوط می‌شود. برخی فیلم‌ها در زمان برگزاری جشنواره بیش از 100 اکران دارند که معمولاً این اکران‌ها با تعداد با ظرفیت کامل سالن‌ها انجام می‌شوند. با وجود اینکه درآمد حاصل از فروش فیلم‌ها به صاحبان آثار نیز تعلق می‌گیرد اما قطعاً این شکل برگزاری جشنواره و اکران سراسری آسیبی جدی به اکران عمومی فیلم‌ها می‌زند.

گلمکانی در پایان تأکید کرد: قطعاً ویژگی محدود و برگزیده بودن حتی در میزان نمایش فیلم‌هاست که می‌تواند چنین رویدادی را به جشنواره تبدیل کند وگرنه پخش یک سری فیلم در سراسر کشور برای عموم به طوری که حتی افراد بی علاقه به سینما که در طول سال به سینما نمی‌روند هم به واسطه کارت گرفتن از دوست و رفیق و آشنا به دیدن این آثار بیایند خارج از قواعد جشنواره است و به نظر من باید نام دیگری غیر از جشنواره برای آن انتخاب کنیم.

انتهای پیام //

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فرهنگ و هنر جشنواره فیلم فجر سینمای ایران درآمد جشنواره فیلم فجر درآمد سینمای ایران فرهنگ و هنر برنا هوشنگ گلمکانی تعداد جوایز فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۲۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب ۱۲۹ رتبه توسط دانش آموزان در جشنواره نوجوان سالم

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، اختتامیه استانی سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم و یازدهمین جشنواره ابتکارات و خلاقیت‌های فرهنگیان برگزار شد.
رئیس اداره امور تربیتی و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش در این آیین گفت: در جشنواره نوجوان سالم، بیش از ۳۰ هزار اثر در سامانه ثبت شد و بیش از هزار اثر به دبیرخانه ارسال و داوری شد که ۱۲۹ دانش آموز موفق به کسب رتبه شدند.
حقایق پور افزود: در جشنواره دیگر هم ۴۷ فرهنگی و سه نفر از والدین حائز رتبه شدند که هدف اول آن کاهش آسیب‌های اجتماعی و رشد شخصیت دانش آموزان با ایجاد احساس ارزشمندی بود و هدف دوم آن ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی در نظر گرفته شده بود.
وی اظهار کرد: بیش از ۳۰ رشته در جشنواره نوجوان سالم حضور داشتند.

دیگر خبرها

  • اعلام برنده های دومین مرحله از قرعه کشی جوایز جشنواره پذیرنده ملی
  • کسب ۱۲۹ رتبه توسط دانش آموزان در جشنواره نوجوان سالم
  • جشنواره سراسری تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی فراخوان داد
  • چراغ های پانزدهمین جشنواره سراسری بچه های مسجد روشن شد
  • آیین افتتاحیه پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بچه‌های مسجد برگزار شد
  • پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بچه‌های مسجد افتتاح شد
  • حاشیه‌ها «لایه‌های دروغ» را به «تاوان» رساند؟
  • آغاز به کار پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • اکران آنلاین فیلم «عامه‌پسند» با بازی باران کوثری و فاطمه معتمدآریا
  • در دومین مرحله قرعه کشی پذیرنده ملی شاید شما برنده باشید